Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Beatifikacija Drinskih mučenica

Slavlje proglašenja blaženim Drinskih mučenica, pet sestara Družbe kćeri Božje ljubavi, bit će u subotu, 24. rujna 2011. u Sarajevu. Euharistijsko slavlje beatifikacije u Olimpijskoj dvorani Zetra s početkom u 11 sati predvodi papin izaslanik kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za proglašenje svetih.

Pet sestara Kćeri Božjih ljubavi: Božje službenice Jula Ivanišević, Berchmana Leidenix (Berhmana Lajdeniks), Krizina Bojanc, Antonija Fabjan i Bernadeta Banja iznimni su uzori vjernosti Bogu i djelotvorne ljubavi prema nevoljnicima. Požrtvovno su njegovale bolesnike, velikodušno dijelile kruh djeci državnog Dječjeg doma na Palama ne razlikujući ih po vjeri i naciji te pomagale siromahe i prosjake koji su im dolazili s Romanije, četnici su 11. prosinca 1941. nasilno odveli iz Pala u pravcu Goražda, a put po snijegu trajao je četiri dana. U večernjim satima 15. prosinca u njihovu prostoriju u vojarni u Goraždu na drugom katu provalili su pijani četnici s nečistim namjerama pa su četiri sestre iskočile kroz prozor nakon čega su ih usmrtili noževima i bacili u Drinu. S. Berchmana, koja po snijegu nije izdržala cijeli put do Goražda, ubijena najvjerojatnije 23. prosinca u Sjetlini. Dana 4. prosinca 1999. pokrenut dijecezanski postupak za proglašenje blaženim. Nakon što je, 14. prosinca u Rimu posljednje mišljenje o svemu rekla kardinalska komisija pri Kongregaciji za kauze svetih, papa Benedikt XVI. ovlastio je 14. siječnja Kongregaciju za kauze svetaca da proglasi dekret o mučeništvu sestara Kćeri Božjih ljubavi službenica Božjih Jule Ivanišević, Berchmane Leidenix, Krizine Bojanc, Antonije Fabjan i Bernadete Banja.

Informacije za sudjelovanje na Misi beatifikacije Drinskih mučenica

Organizacijski odbor za pripravu svečanog čina beatifikacije Drinskih mučenica objavio je važnije informacije u vezi sa sudjelovanjem na Misi proglašenja blaženim pet sestara Kćeri Božje ljubavi koje će biti, 24. rujna 2011. u Sarajevu:  

Mjesto održavanja misnog slavlja:

“Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch” Olimpijski kompleks Zetra

(Koševska dolina)

Ulica Alipašina bb

BiH – 71000 Sarajevo   

 Program u sklopu slavlja:

  • Molitveno bdijenje, 23. rujna u crkvi Kraljice sv. Krunice od 20.00 do 24.00 sata
  • Pretprogram, 24. rujna u Olimpijskoj dvorani Zetra s početkom u 9.45 sati
  • Misa beatifikacije Drinskih mučenica u 11 sati u istoj dvorani
  • Misa Zahvalnica za beatifikaciju i proslava 100 godina crkve Kraljice svete Krunice, 25. rujna u 9.00 sati u istoimenoj crkvi, predslavi Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski i metropolita.

 Prijave

Sve informacije se mogu dobiti na adresi na koju se prijavljuju i hodočasnici:

Ured za goste i hodočasnike,

Katolički školski centar „Sv. Josip“

Mehmed-paše Sokolovića 11,

BiH – 71 000 Sarajevo,

Tel./Fax (00387) 33-253-960

E-mail: drinske.mucenice@ksc-sarajevo.com

 Župe Vrhbosanske nadbiskupije će broj hodočasnike prijaviti izravno Uredu za goste i hodočasnike dok će župe iz drugih biskupija prijaviti svoje hodočasnike kod svojih delegata-koordinatora preč. Ivana Štironje i mons. Ante Orlovca, a oni će točan broj prijaviti u Uredu za goste i hodočasnike.

Župe iz biskupija iz kojih su sestre Mučenice prijavit će hodočasnike kod svojih delegata – koordinatora, a koordinatori  će ih prijaviti izravno Uredu za goste i hodočasnike dok će župe iz drugih biskupija prijaviti svoje hodočasnike izravno Uredu za goste i hodočasnike.

Sve prijave hodočasnika molimo poslati do 12. rujna 2011. Molimo sve Zborove koji će sudjelovati u zbornom pjevanju da svoje prijave pošalju do 1. rujna.

 Kako doći do Olimpijskog centra Zetra

Oni koji dolaze iz pravca Mostara dolaze do gradskog središta Skenderija. Tu se skrene na lijevo prema Koševu i Olimpijskom centru Zetra. Na samom prilazu mjestu policija će regulirati promet i nakon izlaza putnika iz autobusa uputit će se vozači autobusa na određeno parkirno mjesto. Oni koji dolaze od Bosanskog Broda, Doboja i Zenice voze u pravcu Vogošća do Koševskog brda gdje skreću na lijevo i odmah su u blizini odredišta.

Na ulazu u grad i na drugim gradskim središtima prometnica bit će policija koja će upućivati vozače autobusa u pravcu Zetre i davati potrebne informacije. Na samom ulazu u Olimpijski centar Zetra hodočasnike će dočekati volonteri, te ih upućivati u dvoranu gdje će biti sv. Misa. Bilo bi potrebno da svi autobusi (auti) budu obilježeni znakom (plakatima) Drinskih mučenica. Potrebne plakate možete naručiti u Uredu za goste i hodočasnike

 Ulaznice

Predviđene su ulaznice za ulaz u dvoranu. Mole se stoga župnici i voditelji hodočasničkih grupa iz Bosne i Hercegovine da na vrijeme pribave potrebne ulaznice kod svojih koordinatora preč. Štironje i mons. Orlovca. Župnici i voditelji hodočasnika iz Vrhbosanske nadbiskupije će moći podići ulaznice kod svojih dekana. Nadamo se da će se na taj način smanjiti nepotrebna gužva na ulazima u dvoranu.

Sestre Kćeri Božje Ljubavi u Zagrebu će podijeliti ulaznice za hodočasnike iz Hrvatske, a oni koji ne uspiju dobiti u svojoj župi – dobit će ih na ulazu u dvoranu Zetra. Mole se voditelji grupa hodočasnika iz BiH da na vrijeme pribave ulaznice preko Ureda za goste i hodočasnike u Sarajevu kako bi se smanjiti nepotrebna gužva na ulazima u dvoranu. Svi koji ne pribave ulaznice, moći će ih dobiti na ulazu u dvoranu.

 Vrijeme dolaska autobusa

Dvorana Olimpijskog centra Zetra, gdje će biti misno slavlje, bit će otvorena već u 8.00 sati. Za ulazak u salu potrebno je vremensko razdoblje od 3 sata. Stoga molimo hodočasnike da svakako u vremenu od 8 – 10 sati budu već pred dvoranom i tako bez gužve i napetosti nađu svoje mjesto u dvorani.

 Medicinska pomoć

U tijeku cijelog slavlja dežurat će prepoznatljivo medicinsko osoblje, koje će biti na raspolaganju hodočasnicima za hitnu pomoć.

 Prenoćište

Svi hodočasnici koji trebaju prenoćište mogu rezervirati po već dogovorenoj povoljnoj cijeni u hotelu Hollywood u Sarajevu (Ilidža) www.hotel.hollywood.ba Cijena smještaja u četverokrevetnoj, trokrevetnoj, dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi po osobi je:

19,00; 21,00 ; 22,50; 32,50 EUR-a

Molimo hodočasnike koji su rezervirali prenoćište u ovom hotelu da to jave Uredu za goste i hodočasnike i da se naplati po povoljnijoj cijeni za tu prigodu.

Organizator je za nad/biskupe rezervirao smještaj.

 Misno ruho

Molimo svećenike da ponesu albu, pojas i štolu crvene boje.

 Akreditacije

Molimo sve novinare koji žele medijski popratiti čin beatifikacije da svoju prijavu pošalju na e-mail: ktabih@bih.net.ba

http://www.ktabkbih.net/ 

Kategorija: Vijesti

1 komentar

  1. armando kaže:

    coach@inna.folksy” rel=”nofollow”>.…

    thanks!…

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...