Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Tri kakanjska reprezenta i nova kuglana

Povodom održavanja Svjetskog prvenstva u kuglanju, načelnik Općine Mensur Jašarspahić u svom uredu primio je predstavnike KK Rudar u Kuglaškom savezu BiH; predsjednika Ševala Bašića, selektora državne reprezentacije Mehmeda Bajtarevića-Bajdu i člana kadetske selekcije Adija Helju.

U jednosatnom razgovoru, tri kakanjska kuglaška reprezenta, upoznali su načelnika Jašarspahića o pripremama za održavanje Svjetskog prvenstva za seniore i kadete, koje će se održati u sarajevskoj Zetri u vremenu od 14. do 28. svibnja 2011. godine. Predsjednik Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine Ševal Bašić, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Kuglaškog kluba Rudar Kakanj, zahvalio se načelniku na prijemu i velikoj pomoći i podršci oko dobivanja  četverostazne kuglane. 

Uvjet za dobijemo organizaciju Svjetskog prvenstva bio je da imamo novu kuglanu od 8 najmodernijih staza. S obzirom da postojeće staze u Zetri nisu ispunjavale svjetske norme, KS BiH uspio je nabaviti nove staze,a postojeće dodijelio KK Rudar Kakanj i KK Bosna iz Visokog (po 4 svakom klubu,op.a) na kojima se mogu igrati sve utakmice izuzev Svjetskog prvenstva. Zahvaljujući angažmanu načelnika Mensura Jašarspahića Kakanj je dobio 4 staze iz Zetre, koje će biti postavljene u naredna dva mjeseca. Troškove demontaže i montaže novih staza u iznosu od 15.000 KM snosit će Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Ovo je, nema sumnje, veliki doprinos našem klubu,koji će nakon šest godina treniranja i  igranja u Vogošći konačno imati uvjete koje dolikuje jednom klubu sa tako bogatom tradicijom i izvanrednim rezultatima, istakao je Ševal Bašić i najavio povratak kakanjskog kuglanja na stare staze kada je bio trostruki prvak BiH i učesnik na Svjetskim prvenstvima.

Ševal Bašić je prisutne upoznao sa svim detaljima oko organizacije Svjetskog prvenstva u Sarajevu, čiji je pokrovitelj član Predsjednika BiH Bakir Izetbegović. Posebno je istaknuo zadovoljstvo što će našu reprezentaciju u ulozi izbornika predvoditi legenda kakanjkog kuglanja Mehmed Bajtarervić-Bajdo i što će u kadetskoj selekciji nastupiti talentirani Adi Helja, kojem je pripala čast da na otvorenju nosi zastavu Bosne i Hercegovine.

Bašić je načelniku općine Kakanj Mensuru Jašarspahiću uričio pozivnicu za predstojeće Svjetsko prvenstvo i poklonio dres državne reprezentacije.

Izbornik državne reprezentacije Mehmed Bajtarević posebno je zadovoljan što će naš glavni grad biti domaćin jedne ovakve velike sportske manifestacije. Takođe, nije krio zadovoljstvo atmosferom u reprezentaciji, koja je uistinu multietnična, ali sastavljena od najboljih igrača koji su to potvrdili svojim rezultatima na izbornim natjecanjima, a ne zbog pripadnosti nekoj naacionalnosti, po čemu kuglanje odskače od ostalih reprezentacija.

-Kao selektor i dugogodišnji igrač i trener, mogu reći da mi je ovo najdraži događaj u karijeri. Vjerujem da ćemo postići dobre rezultate i ući u završnicu. Konačno imamo i optimalne uvjete i ne sumnjam da će naši dati maksimum i ostvariti rezultat s kojim ćemo biti zadovoljni, istakao je Bajtarević.

Mladi Adi Helja, koji je izvanrednim rezultatima na turnirima u Banja Luci, Maglaju i B.Gradišci zaslužio poziv u kadetsku reprezentaciju, nije mogao da ne istakne ogromne zasluge trenera Mehmeda Bajtarevića i Mateja Bakotića, kao i predsjednika kluba Ševala Bašića, koji su mu omogućili da putuje na treninge u Vogošću i nastupi na kadetskim natjecanjima u kojima je ostvario rezultate koji su bili jedino mjerilo za izbor u reprezentaciju.

-Zadovoljan sam svojim rezultatima. Početak je bio dosta težak, ali sve probleme smo prebrodili i sada je prava draž jer sam dospio među najbolje kadete koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, što je za mene, ali i moje trenere i klub, svakako najveće priznanje i nagrada za uloženi trud.

Naš grad uistinu može i treba biti ponosan što će imati čak tri reprezentanta na Svjetskom prvenstvu. Ovo je uz dobivanje nove savremene kuglane najveće priznanje svim kuglašima i njihovom rukovodstvu.

Dobivanjem nove kuglane, steći će se uvjeti za još veće aktivnosti, posebno mladih, ali i povratak svih bivših članova Rudara, koji će kakanjsko kuglanje vratiti na stare staze uspjeha i biti među vodećim premijerligašima kao što je bilo prije desetak godina kada su osvajali naslove prvaka i nastupali na europskoj i svjetskoj sceni.

Mato Komšo

Kategorija: Vijesti

3 komentar/a

 1. Tim kaže:

  ballyhoo@crocked.congressmen” rel=”nofollow”>.…

  tnx!…

 2. alejandro kaže:

  sylphide@brass.simplex” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 3. julian kaže:

  puffy@construction.guthrie” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...