Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

“Akademci” položili ispit

Pored odbojkaša Kaknja, koji godinama drže dominaciju u bh.odbojci, od prošle godine u “gradu rudara” egzistira još jedan klub. Riječ je o Odbojkaškom klubu “Omladinska akademija” koji se natječe u Drugoj ligi. Već u debitantskoj sezoni “akademci” su bili na korak do osvajanja prvog mjesta.Poraz u Kaknju od Maglaja koštao ih je prelaska u Prvu ligu. Bio je to jedini kiks izabranika  trenera Nermina Begića, koji su, slobodno možemo reći, najprijatnije iznenađenje minule sezone.

Iako debitanti, “akademci” su  igrali veoma dopadljivo i položili prvi ispit. Samo jedan bod zaostatka za šampionima iz Olova pokazuje da ova ekipa ima veliki potencijal i da će ubrzo krenuti stopama “starijeg brata”. Nosioci igre bili su bivši članovi Kaknja i sarajevske Bosne Marin Antunović, Ajdin Srebrenica i Armin Fejzović, te Žarko Pezer i Amar Jašarspahić, koji jedini imaju ligaško iskustvo. Međutim, veliki doprinos dali su i poletarci Belmin Begić, Haris Škulj, Mirza Zekić, Adis Suljić, Amar i Samir Buza, koji su potvrdili svoj neosporni talenat.

Trener Nermin Begić i njegov asistent Erhan Šemić mogu biti zadovoljni učinkom svojih pulena. Zadovoljni su i članovi uprave kluba, što najbolje svjedoče riječi predsjednika Fahrudina Buze.

-Mi smo svoj cilj ostvarili. Dokazali smo da u Kaknju ima potencijala i da naši mladići zaslužuju veću pažnju. Pred njima je svjetla budućnost. Siguran sam da ćemo već u narednoj sezoni igrati još bolje, biti glavni kandidat za prvaka i nadoknaditi ono što nismo ostvarili u minuloj sezoni. Imamo iskusnog trenera, talentirane i kvalitetne igrače, homogenu i ambicioznu upravu i to mi daje za pravo da kažem da polako, ali sigurno stasavamo u respektabilan klub kojem su “udareni” pravi temelji i rezultati sigurno neće izostati, istakao je Fahrudin Buza, predsjednik OK “Omladinska akademija”.

U najmlađem kakanjskom sportskom kolektivu posebno su ponosni na svoje mlađe kategorije, posebno kadete i juniore koji su osvojili prva mjesta u takmičenjima na razini Federacije i uskoro će na završnicama  državnog prvenstva u ovim kategorijama pokušati ostvariti prve titule.

Mato Komšo

Kategorija: Vijesti

Komentari su zabranjeni.

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...