banner
banner
Duhovne misli

MOLBA–POZIV–APEL-OSTRUGNJAČA

01.10.2014. | kategorija: OBNOVA KAPELA
MOLBA–POZIV–APEL-OSTRUGNJAČA

Zamoljeni smo da kao jedna od najposjećenijih web stranica ovog kraja i ove naše Kakanjske općine uputimo svima Vama kojih se ovo tiče ovu molbu, poziv i apel.

Naime, grupa mještana MZ Aljinići, posebno oni koji gravitiraju groblju Ostrugnjača, odlučila je izgraditi grobljansku kapelu i pokrenula je akciju oko prikupljanja financijskih sredstava.

Idejni i izvedbeni projekt kapele je uradio gdin Pavle Mašić, dip. Ing. arh. i  djelatnik je sarajevskog kantonalnog zavoda za zastištu spomenika i priznati je arhitekta, dok je nalaz za statiku radio gdin Muhamed Madžarević, dipl. Ing. građ. također iz Sarajeva.

(Kako bi trebala izgledati buduća Ostrugnjačka grobljanska kapela možete vidjeti u par priloženih slika ih Mašićevog izvedbenog projekta.)

[nggallery id=4]

Građevinska firma iz Kaknja „GMK“ je voljna rezalizirati navedeni izvedbeni projekt skupa sa potrebnom drenažom oko groblja za 45.000 KM. (U navedenu cijenu je uključena i izrada izvedbenog projekta i statičkog nalaza.) Napomenuti treba daje za ovaj projekt grobljanske kapele u Ostrugnjači – MZAljinići, osigurano preko federalnog ministarstva raseljenih lica već 10.000 KM tako da je potrebno prikupiti dodatnih 35.000 KM.

Zamolba angažiranih ljudi oko grobljanske kapele u Ostrugnjači nama u uredništvo www.kraljeva-sutjeska.com se statoji u tome da ćemo na našoj web stranici objaviti popis svih onih koji su do sada ukopani u navedeno groblje na Ostrugnjači u Aljinićima,  i da ćemo donijeti i popis svih onih koji budu sudjelovali u ovoj, hvale vrijednoj i prijeko potrebnoj, akciji prikupljanja financijskih stredstava za izgradnju kapele i to sa imenom, prezimenom, mjestom momentalnog boravka i novčanim iznosom. Popis osoba  koje imaju svoje mrtve pokopane  na groblju Ostrugnjača možete procitati  ovdje
Naravno da će ovaj web portal biti uključen i u praćenje radova i o tome ćemo izvještavati  sve vas koje to bude zanimalo.

Na ovakvo slično obraćanje i akciju pozivamo i sve mještanje MZ Aljinići koji gravitiraju groblju Miljačić, da se također prijave nama da i za njih napravimo isti apel i isti poziv.

 

Vaše uredništvo portala