banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Sutješko ljeto

Sutješko ljeto

Sutješko ljeto – susret dijaspore i rodnoga kraja,već  tradicionalno po jedanaesti  put  održat će se od petka 29  do nedjelje 31. srpnja tekuće godine, na Sportskom centru u Aljinićima.

Posjet revizorske komisije ispred Ureda RH za hrvate izvan Hrvatske

Posjet revizorske komisije ispred Ureda RH za hrvate izvan Hrvatske

Učestalijim posjetiteljima naše stranice je vjerojatno poznata suradnja koju naš samostan ima s Uredom Republike Hrvatske za hrvate izvan Hrvatske. U srijedu, 13. srpnja, primili smo revizorsku komisiju poslanu ispred Ureda. Ovoga puta su došli da pregledaju utrošak sredstava dodijeljenih za rekonstrukciju krova iznad srednje lađe crkve, odnosno radove koje smo uspješno izveli 2015. godine.

Pokošen Sjenokos

Pokošen Sjenokos

Sve ono što je lijepo, dobro i plemenito ljudi vrlo rado prihvaćaju, osobito ako u tome sudjeluju osjećaju se dobronamjernim i  korisnim, poistovejćuju se s tim i to žele prezentirati drugim. Tako je bilo i ove godine u samostanskom Sjenokosu.

Nova fasada i novi prozori na crkvi

Nova fasada i novi prozori na crkvi

U ponedjeljak, 27.06.2016. godine blagoslovili smo početak radova na sanaciji konstrukcije crkve pod nazivom: Izvođenje dijela radova na sanaciji konstrukcije objekta crkve u Kraljevoj Sutjesci - Faza III - sanacija nadzemnog dijela konstrukcije objekta crkve. Predmetni radovi predstavljaju treći dio Faze III, DIO 3 - FASADERSKI RADOVI. Radove izvodi firma "Neimari" d.o.o. iz Sarajeva.

Proslava patrona Ivandana u Sutjesci

Proslava patrona Ivandana u Sutjesci

 Za proslavu patrona sv. Ivana Krstitelja duhovno smo se pripremali kroz tri dana trodnevne molitve i posta. Prvi dan trodnevnice sveto misno slavlje predvodio je fra Željko Brkić, vikar, drugi dan je predvodio fra Tomislav Svetinović, kapelan iz Vareša a treći dan misu i klanjanje pred Presvetim predvodio je fra Marinko Štrbac, župnik u Vijaci i dekan sutješkog dekanata.