banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Kraljičini fistani

Kraljičini fistani

Upravo sam upozoren da je netko kraljicu Katarinu umotao u šahovnicu i podigao Antidayton na noge koji svu svoju huju prazni na mojoj malenkosti. Jadan sam ti i kukavan. Sve što sam napisao povodom Antidaytonova pohoda u samostansko dvorište i u vrijeme u koje je to učinio, jednako mislim, ni više ni manje, i o onom, ma tko bio, koji je umotao kraljicu Katarinu u šahovnicu.

AntiDayton – zastrašivanje manjine iskrivljenom poviješću

AntiDayton – zastrašivanje manjine iskrivljenom poviješću

U nedjelju 30. listopada 2016. je oveća skupina nenajavljenih posjetitelja s dvanaest razvijenih zastava srednjovjekovne dinastije Kotromanića (zastave s ljiljanima) prošetala dvorištem franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci te izazvala zbunjenost i zaprepaštenost kod vjernika katolika koji su se upravo skupljali na nedjeljnu sv. misu.

Proslava Dana kraljice Katarine

Proslava Dana kraljice Katarine

U nedjelju 23. listopada 2016. obilježena je 538. obljetnica smrti pretposljednje bosanske kraljice Katarine Kosače Kotromanić. Kao i proteklih godina taj dan se organizira i nacionalno hodočašće bosanskoj kraljici Katarini i susret Franjevačkog svjetovnog Reda u BiH. Ove godine bilo je 8. po redu nacionalno hodočašće. Sutješka crkva bila je premala da primi veliki broj hodočasnika, dosada u najvećem broju. Oni su i ove godine stigli iz mnogih krajeva BiH, susjedne Hrvatske i evropskih zemalja.

Završena gradnja zavjetne kapele sv. Ane na Teševu

Završena gradnja zavjetne kapele sv. Ane na Teševu

Prošle godine zahvaljujući entuzijazmu i spremnosti nekolicine Teševljana pokrenuta je ideja o gradnji nove zavjetne kapele sv. Ane na Teševu. S riječi, vrlo brzo prešlo se na djela. Pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih priloga kako bi se ideja mogla sprovesti i u djelo. Vrlo brzo napravljen je i projekt kojeg je uradio arhitekt Pavle Mašić iz Sarajeva, te je izabrana firma „Dedo rez“ d.o.o. iz Zenice kao izvođač radova. Radovi su započeli sredinom mjeseca lipnja i zahvaljujući vrijednoj skupini majstora i unatoč teškim uvjetima, bez struje, blizine vode, loše putne komunikacije do samoga groblja oni su završeni prošloga tjedna.

Mlada misa fra Silvana Di Benedetta

Mlada misa fra Silvana Di Benedetta

Fra Silvano Di Benedetto je iz župe Kraljeva Sutjeska.