banner
banner
Duhovne misli
Izdvajamo
Obilježena 24. obljetnica stradanja Hrvata općine Kakanj

Obilježena 24. obljetnica stradanja Hrvata općine Kakanj

Na inicijativu udruga proisteklih iz domovinskoga rata, dana 12. lipnja obilježena je 24. obljetnica stradavanja i progona Hrvata općine Kakanj. Program obilježavanja započeo je sv. Misom zadušnicom za sva poginule branitelje i civilne žrtve rata u župnoj crkvi u Kraljevoj Sutjesci, uz sudjelovanje rodbine, prijatelja i mnogobrojnih gostiju koje su predvodili Predsjednik Federacije BiH gospodin Marinko Ćavara i Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH gospodin Ivan Delvechio.

Koncert u povodu Ivandana i 110. obljetnice od osnutka Napretkovog povjerenstva u Kraljevoj Sutjesci.

Koncert u povodu Ivandana i 110. obljetnice od osnutka Napretkovog povjerenstva u Kraljevoj Sutjesci.

Uoči blagdana Sv. Ivana Krstitelja, patrona župe Kraljeva Sutjeska, u četvrtak 22.06.2017. g. nakon mise trodnevnice održan je svečani koncert povodom proslave patrona naše župe, te 110,obljetnice od osnutka povjerenstva HKD Napredak u Kraljevoj Sutjesci.

Uoči blagdana Sv. Ivana Krstitelja, patrona župe Kraljeva Sutjeska, u četvrtak 22.06.2017. g. nakon mise trodnevnice održan je svečani koncert povodom proslave patrona naše župe, te 110,obljetnice od osnutka povjerenstva HKD Napredak u Kraljevoj Sutjesci. Naime, prvo povjerenstvo HKD Napredak na području općine Kakanj osnovano je još davne 1907. godine u Kraljevoj Sutjesci. Organizatori koncerta su bili Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska i HKD Napredak podružnica Kakanj. Na početku koncerta svim sudionicima i gostima prigodnim riječima se obratio fra Željko Brkić, gvardijan sutješkog samostana koji je istaknuo radost što u povodu proslave patrona naše župe imamo jedan ovakav glazbeni događaj, te što na njemu nastupaju mladi glazbenici, učenici područne škole iz Čatića koja djeluje u sastavu Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić iz Žepča, Riječi pozdrava uputio je i Josip Gujić predsjednik HKD Napredak podružnice Kakanj istaknuvši da je povod organizaciji ovoga koncerta i 110. obljetnica od osnutka Napretkovog povjerenstva u Kraljevoj Sutjesci.

Na koncertu kojeg su pripravili nastavnici Marina Kovač, Ivan Dujmović i Tea Matijević nastupili su : Lorena Bojić, Nives Bojić, Veronika Bojić, Petar Katičić, Sanita Smolo, Luka Tomić, Anđela Babić, Marina Lukenda, Ahmed i Benjamin Čeliković, Nikolina Kovač, Ilma Suljić, Andrea Biletić učenici područne glazbene škole iz Čatića te već iskusni mladi glazbenici Benjamin Drijenčić s trubom, Martina Jozinović koja je uz pratnju Antonele Marković otpjevala prekrasnu pjesmu M.Lowrya i B. Greena „Mary did you know“ i Ana-Marija Tomić studentica Muzičke akademije u Sarajevu koja je izvela pjesmu od Leonarda Cohena „ Hallelujah“. Na kraju koncerta nastupio je i Dječji zbor Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić sa skladbom „Under a bright Sky“ uz klavirsku pratnju nastavnika Ivana Dujmovića.

Na kraju riječi zahvale svim sudionicima i onima koji su svesrdno pomogli organizaciju ovog koncerta uputio je sutješki gvardijan fra Željko Brkić, nakon čega je svima njima uručena i prigodna zahvalnica. S radošću trebamo istaknuti da je domaća publika, kao i gosti koji su tu večer došli iz Ilijaša, Vareša bila oduševljena izvedbama mladih glazbenika, a pogotovo organizacijom samoga koncerta. Želja nam je zapravo i bila da uz duhovnu pripravu za naš patron organiziramo i jedan ovakav glazbeni događaj kako bismo obogatili tu pripravu. Zahvaljujemo se još jedanput svima onima koji su dali svoj neizmjerni doprinos oko organizacije samoga koncerta: našim izvođačima; nastavnicima Marini Kovač, Tei Matijević i Ivanu Dujmoviću, predsjedniku HKD Napredak podružnica Kakanj gospodinu Josipu Gujiću koji je uložio veliki napor i trud da sve prođe u najboljem redu, potpredsjedniku Zdenku Ravliji kao i Središnjem odboru HKD Napredak iz Sarajeva za svesrdnu pomoć.

Po završetku koncerta uz prelijepu ljetnu večer za sve sudionike, njihove roditelje i goste organiziran je prigodni domjenak i druženje koje je potrajalo dugo u noć.

Prva pričest 2017.

Prva pričest 2017.

U nedjelju 21. svibnja svečano je bilo u našoj sutješkoj crkvi. Tog dana imali smo proslavu Prve pričesti kada je po prvu puta u svoja prsa primilo Pravo tijelo i Krv Kristovu naših jedanaest prvopričesnika.

Proslava Uskrsa u Kraljevoj Sutjesci

Proslava Uskrsa u Kraljevoj Sutjesci

Blagdani poput Uskrsa su prigoda da se susretnu prijatelji, rodbina i poznanici. Svake godine proslava Uskrsa potakne mnoge naše iseljene župljane, koji danas žive razasuti diljem svijeta, da dođu i Uskrs proslave u svome rodnome kraju.

Uskrsna čestitka

Uskrsna čestitka

Dragi župljani!

Živimo u vremenu različitih promjena i kriza koji utječu na naš životni standard i često ugrožava mnoge obitelji. Čitamo, gledamo i slušamo samo tužne vijesti koje kod mnogih osoba ruši povjerenje prema Crkvi i Domovini.