U srijedu, 07.08.2013. u selu Poljani župa Kraljeva Sutjeska postavljen je i blagoslovljen novi križ na temeljima zvonika, na istom mjestu gdje je već bio križ, ali koji je nakon skoro 40 godina dotrajao i oronuo. Svesrdnim zalaganjem cijele obitelji Kovačević, na čelu s Ivom Kovačevićem – Šikotom (GLAVNIM), ova plemenita ideja ugledala je svjetlo dana.

Križ je napravio Ivo – Šikota, uz svesrdnu pomoć obitelji – sinova i unuka, te mještana i prijatelja. Napravljen je od masovnog hrastovog drveta i inoksovog postolja, a raspelo na križu poklon je od obitelji Brune Bojića iz Čatića. Postavljanje križa je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti uređenja groblja.

Želja i svesrdno nastojanje ovih ljudi jest da se tijekom obilježavanja Blagoslova polja, Svih Svetih, Dušnog dana vjernici mogu okupiti na groblju koje treba biti odraz poštovanja prema našim pokojnima.

Postavljanjem križa želi se istaknuti povezanost čovjeka s Bogom, te na poseban način odati počast našim umrlim. Pogled na križ podsjeća na ljubav koju je Bog preko svoga Sina poslao ljudima i poziv ljudima da žive u ljubavi jedni s drugima kao i jedni pored drugih.
Neka akcija postavljanja križa na groblju u Poljanima bude pokazatelj i ostalim našim mjestima Župe, gdje su stradala groblja i kapele.

Dobri Bog neka nagradi svako dobro djelo svih dobrotvora!