Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Mljačići – izgradnja kapele

Izgradnja kapele u Mljačićima krenula je još prije nesretnog rata ali nemili događaji učinili su svoje i gradnja kapele je prekinuta. Nakon rata krenulo se intezivno
raditi na prikuljanju novčanih sredstava, kako bi  davno zamišljena želja i velika potreba gradnje grobljanske kapele napokon se i realizirala, popis darovatelja možete pročitati OVDJEZahvaljujemo se svima, koji su sudjelovali u akciji i pomogli prikupiti novac.

Novac koji je prikupljen od mještana Miljačića i njihovih prijatelja predat je u Franjevački samostan Kr. Sutjeska, koji prati radove i vrši uplate izvođaču.

Napomenuti treba da je 10.000,00 KM osigurao Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska preko Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH, koje je izvršilo uplatu i obavilo monitoring.

Kapela se gradi po projektu gdina Pavla Mašića, dip.ing.arh. i djelatnika sarajevskog kantonalnog zavoda za zastištu spomenika i priznati je arhitekta. Radove izvodi  gdin Stjepan – Pepo Antunović iz Miljačića. Kapela je pokrivena i naručena je stolarija, čim bude gotova stolarija bit će ugrađena. Dosadašnji radovi do krova i limarija koštali su 12.000,00 KM i taj novac je predat izvođaču Stjepanu – Pepi Antunoviću, te mu je još dat avans za stolariju 1.072,00 KM. Preostali dio sredstava koristit će se namjenski za daljnje radove na kapeli o kojima ćete blagovremeno biti informirani. Zbog ulaska u zimski period radovi će biti prekinuti, ali će se nastaviti čim budu vremenski uvjeti pogodni za gradnju.

[nggallery id=179]

Kategorija: Obnova kapela

Komentari su zabranjeni.

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...