Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

U ponedjeljak 5.rujna 2011.godine  Domu zdravlja sa poliklinikom Kakanj dato je na upotrebu novo sanitetsko vozilo nabavljeno za potrebe Službe za urgentnu medicinu. Povodom kupovine novog vozila hitne pomoći, izjave medijima dali su Općinski  načelnik Mensur Jašarspahić i dr. Irfan Mešić, v.d. direktora Javne ustanove Dom zdravlja sa poliklinikom Kakanj.

„Želim se zahvaliti načelniku Jašarspahiću i Općinskom vijeću Kakanj za pomoć pri nabavci ovog sanitetskog vozila. Novo vozilo za Službu hitne pomoći znači punopogotovo kad se ima u vidu činjenica da su postojeća sanitetska vozila veoma stara i da su većim dijelom za otpis. Danas smo dobili novo sanitetsko vozili marke „Peugeot“. Ovo jedno vozilo ne može udovoljiti svim potrebama,jer su nam  potrebna još najmanje 3 ovakva vozila, mi se nadamo da ćemo u narednom periodu nabaviti i ova vozila. Mi smo dobili i nove aparate za laboratoriju, zahvaljujući našim prijateljima, tako da naša laboratorija sada može da radi sve, samo čekamo odobrenje od Zavoda. Bitno je da su aparati tu. Idemo korak po korak i ja se iskreno nadam da ćemo mi vrlo brzo od Doma zdravlja koji je uistinu  zapušten napraviti jednu poštovanu, respektabilnu ustanovu. U ovom trenutku nama je veoma važno i to što smo dobro pokriveni kadrom, dobili smo dvije nove doktorice, i sve su to stručne osobe iz Kaknja“, rekao je dr. Irfan Mešić, v.d. direktora JU Dom zdravlja sa poliklinikom Kakanj.

Kupovinu vozila hitne pomoći pomogla je i Općina Kakanj, redovno vršeći svoje obaveze u pogledu isplate sredstava za troškove treće smjene Službe za urgentnu medicinu Doma zdravlja. Za ove troškove u Budžetu Općine Kakanj planiran je novčani iznos od 70 000 KM, a do danas isplaćeno je oko 50 000 KM.

„U posljednjih nekoliko dana ja i dr. Mešić smo radili na nabavci novog sanitetskog vozila i sa zadovoljstvom mogu reći da smo, unatoč određenim problemima i krizi, uspjeli nabaviti vozilo. Nastavljamo aktivnosti kako bismo nabavili i ostala vozila koja su potrebna. U narednom periodu inicirat ćemo nove razgovore sa kakanjskim velikim privrednim subjektima u vezi njihovog novog društveno odgovornog ulaganja u Kakanj, tako da ćemo dobar dio tih sredstava usmjeriti na nabavku vozila i opreme za Dom zdravlja u Kaknju“, izjavio je načelnik Jašarspahić.

Kategorija: Vijesti

2 komentar/a

  1. michael kaže:

    organizationally@owl.lords” rel=”nofollow”>.…

    ñïñ….

  2. Salvador kaže:

    sera@barcus.vieux” rel=”nofollow”>.…

    thank you!!…

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...