Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Josip Tomić potpisao za NK Zagreb

Kakanj je bio i ostao rasadnik talentiranih nogometaša. Rudar je bio odskočna daska mnogim igračima koji su prešli u jače i poznatije klubove i čak  stigli i do reprezentativnih selekcija bivše Jugoslavije (Fahrija Dautbegović, Darko Nestorović), odnosno Bosne i Heregovine (Kenan Hasagić, Emir i Adnan Hadžić). Dejan Lovren i Mladen Bartulović, danas poznati internacionalci i povremeni reprezentatvici Hrvatske,također su djeca s našeg podneblja (Sutješka župa).

U posljednje vrijeme bilježimo odlazak mladih talenata koji se još nisu afirmirali u našim klubovima (Rudar i Mladost). U minulom prelaznom roku redove Mladosti napustili su kadeti, šesnaestogodišnjaci  Ajdin Dželo i Harun Drijenčić, koji su prešli u sarajevski Olimpic. Da je riječ o igračima koji imaju veliki potencijal najbolje kazuje dodatak da su zabilježili po nekoliko nastupa u prvom timu Mladosti. Iz Rudara je u Čelik otišao junior  Belmin Čehajić (1993), koji je još prošle godine debitirao u prvom timu.

Osamnaestogodišnji Josip Tomić, koji je prošle godine još kao kadet zaigrao za prvi tim Rudara, karijeru će nastaviti u hrvatskom prvoligašu Zagrebu. Ovaj talentirani napadač odigrao je tri probne utakmice i zadovoljio ukus trenera NK Zagreb Luke Pavlovića, koji ima samo riječi hvale za mladog Tomića.

Za vrijeme dvadesetodnevnog boravka u Zagrebu, odigrao sam dvije utakmice za juniore protiv Drave iz Ptuja i postigao tri gola. Trener Pavlović odmah me je priključio treninzima prvog tima i pružio šansu na kontrolnoj utakmici protiv trećeligaša Vrapča (3:1), kada je i donio definitivnu  odluku da  ostanem u Zagrebu. Prvu polusezonu ću igrati za juniore, a jedini sam uz  bh.juniorskog reprezentativca Sarajliju Dinu  Bevaba, koji sam odamah priključen treninzima prvog tima, što je i presudilo da napustim Rudar i pristupim ovom poznatom hrvatskom prvoligašu, istakao je mladi Tomić, koji je oduševljen uvjetima u novoizgrađenom kampu Zagrebello u kojem treniraju mlađe selekcije Zagreba.

Odlazak mladog Tomića u Zagreb iznenadilo je čelnike Rudara, a posebno trenera Slavišu Božičića, koji je najozbiljnije računao na ovog talentiranog napadača.

Odavno nisam trenirao ovako nadarenog mladića. Tomić je uistinu veliki potencijal. Ima odličan “tajmnig” za ulazak u prazan prostor, fantastičan je u situacijama “jedan na jedan”, ima dobar šut i ako postane pravi profesionalac, sigurno će uspjeti. Žao mi je što nas je napustio, ali  to je njegov izbor i mi mu nismo željeli praviti smetnje i ako smatram da je trebao ostati još jednu sezonu  u našem klubu i igranjem u prvoligaškom društvu stjecati potrebno iskustvo, kaže Slaviša Božičić, prvi trener Rudara.

Odlazak ovih mladića u veće klubove je težak gubitak za kakanjski nogomet, ali i velika prilika za njihovu afirmaciju i promociju. Sigurno će prije zaigrati u mlađim reprezentativnim selekcijama jer zaista je neshvatljivo da još nisu zabilježili niti jedan nastup  u kadetskoj  i juniorskoj  reprezentaciji Bosne i Hercegovine i ako su svi još kao 16-godišnjaci zaigrali u prvom timu Rudara, odnosno Mladosti, što je doista prava rijetkost u bh.nogometu. Ova konstatacija posebno se odnosi na talentiranog Josipa Tomića, za kojeg stručnjaci tvrde da je veliki potencijal i da ima sve predispozicije da postane pravi nogometaš.

Možda će nastupima u Zagrebu, Olimpicu i Čeliku zainteresirati nove selektore Sakiba Malkočevića i Tonija Karačića, koji vjerojatno neće ponoviti greške svojih prethodnika Stojčića i  Bubala koji su zaboravili na talente iz Kaknja.

Mato Komšo

Kategorija: Vijesti

4 komentar/a

 1. peter kaže:

  joiner@commentary.physiognomy” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ!…

 2. Jason kaže:

  vilas@repartee.rheinholdts” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 3. Enrique kaže:

  misperceives@dutchess.blot” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 4. stari torcidas kaže:

  ispravno je napisati da da su Lovren i Bartulovic iz Sutjeske Zupe a ne iz kaknja, i nisu oni matane povremeni reprezentativci Hrvatske, Lovren je vec standardan a bice i Bartulovic. i kad vec pises za neke sarajevske olimpike onda napisi da su ova dva momka igrali za velicine kao HADUK i DINAMO.svi to znamo ali lijepo je to procitat….
  ps sve najbolje Tomicu u Zagrebu!

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...