Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

“Vrhbosna festivala” u Kraljevoj Sutjesci

 Četvrti „Vrhbosna festival“ stare glazbe održava se u Bosni i Hercegovini: u Sarajevu,  Kraljevoj Sutjesci i Tuzli od 2. do 10. lipnja 2011. godine. Cilj organizatora ovog festivala,  Udruge Prosoli „Sveta glazba“ na čelu s gospodinom Alojzijem Prosolijem, je podsjećanje, upoznavanje i približavanje glazbe renesanse, baroka i rane klasike koje izvode profesori i studenti Muzičke akademije u Zagrebu.

U samostanskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci,  nastupali su u nedjelju,  5. lipnja 2011. godine u 18.00 sati, Monika Cerovčec – sopran, Martina Borse – alt i Mario Penzar- orguljaš, izvodeći skladbe Sacrae Cantiones Ivana Marka Lukačića. Orguljaš Mario Penzer svirao je tom prilikom na baroknim orguljama, najstarijim u Bosni i Hercegovini.

Na samom početku koncerta, u ime franjevačkog samostana goste je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu fra Zoran Jaković, vikar samostana. Među uvaženim gostima bili su: veleposlanik Republike Hrvatske u Sarajevu gospodin Tonči Staničić sa djelatnicima iz veleposlanstva, zamjenica slovačkog veleposlanika gospođa Monika Biela, voditeljica propagande u Narodnom pozorištu Sarajevo gospođa Meliha Ćilimković. Na koncu glazbenog ugođaja, fra Zoran je zahvalio svima koji su došli na koncert i uistinu uživali u izvedbama stare glazbe. Festival se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Sve uvažene goste fra Zoran je pozvao u samostansku blagovaonicu na domjenak.

[nggallery id=67]

Kategorija: Vijesti

1 komentar

  1. timothy kaže:

    dour@dewey.monic” rel=”nofollow”>.…

    good info….

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...