Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Krizma u Kraljevoj Sutjesci

U nedjelju, 19. lipnja u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja pod Sv. Misom u 17 sati, nadbiskup Vinko kardinal Puljić, podijelio je sakrament Sv. Potvrde za 31 krizmanika, uz koncelebraciju jedanaest svećenika iz okolnih župa.

Obred sv. Krizme započeo je na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića sva su se zvona oglasila, a gvardijan samostana fra Ilija Božić s ministrantima, bogoslovima i ceremonijarom, dočekao je nadbiskupa na ulazu u crkvu.

Nakon ulazne procesije biskup je sve nazočne blagoslovio Presvetim oltarskim sakramentom. Uz riječ dobrošlice gvardijana i župnika fra Ilije, poželjela je i Martina Stijepić u ime krizmanika. Nakon toga uslijedila je provjera krizmanika. Kroz razgovor nadbiskup je bio zadovoljan znanjem koje su pokazali krizmanici.

Nakon homilije i obnove krsnih obećanja, uslijedila je gesta polaganja ruku uz molitvu za silazak Duha Svetoga. Potom je biskup mazao uljem svete krizme svakog pojedinog kandidata u pratnji njegovog kuma ili kume. Nadbiskup Vinko izrazio je zadovoljstvom prepunom crkvom i dostojanstvenim liturgiskim slavljem.

Župni zbor s kora, lijepim pjevanjem je uveličao sveto misno slavlje.

Na koncu misnog slavlja Ana – Marija Tomić uz pratnju Marine Kovač na klaviru je odpjevala pjesmu ‘Moj Isus’ i na taj načini zahvalila nadbiskupu za podiljeljeni sakramenat ali i vjeroučiteljima, roditeljma, kumovima što su im bili pratnja i pomoć na tom putu.

Kao uspomenu  na ovaj događaj krizmanici su dobili Uspomene i Katekizam Katoličke Crkve, kako bi i dalje mogli živjeti i produbljivati svoju vjeru u Trojedinoga Boga.

Foto: Alen Kubura

[nggallery id=72]

Kategorija: Izdvajamo

1 komentar

  1. alfonso kaže:

    ziggy@demodocus.reckonings” rel=”nofollow”>.…

    áëàãîäàðñòâóþ!…

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...