Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Svečano primanje u Framu

U nedjelju, 22 svibnja 2011. godine, na euharistijskom slavlju u 11.00 sati, u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, četrnestero framaša je primljeno u brastvo Frame, te su tako započeli put formacije, odnosno upoznavanje oblika života Frame, kako bi što vjernije i iskrenije slijedili Isusa Krista po primjeru našega serafskoga oca sv. Franje.

Svetu misu predvodio je fra Mato Topić, definitor Provincije Bosne Srebrene i provincijski asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda uz koncelebraciju duhovnog asistent Frame Kraljeva Sutjeska fra Zorana Jakovića.

U svojoj propovijedi fra Mato je pozvao framaše da izaberu put i cilj, da slijede put Isusa Krista po primjeru svetoga Franje Asiškog u svom životu, kako na koncu ne bi dozivili razočarenje.

Nakon propovijedi uslijedio je i sam obred primanja i u Framu. Dok je predsjednica Frame Kraljeva Sutjeska, Jagoda Aždajić prozivala framaše oni su svojim franjevačkim „Evo me“ odlučili stupiti u Framu i svojim životom svijetu pokazati ljepote Franjevačkog duha. Sam obred primanja bio je lijep, svečan i framaški veoma dirljiv. Župni tamburaški sastav pod vodstvom gospodina Tome Maltara, svojom pjesmom i zvukom tamburice uzveličao je Sveto Misno slavlje.

Na koncu mise framašima se obratio duhovni asistent  fra Zoran Jaković i pozvao sve drage goste na druženje u prostorijama samostana.

Poslije sv. Mise tamburaši su ispod terase odsvirali kolo, a onda je nastavljeno zajedničko druženje framaša, sutjeških fratara i naravno tamburaša u samostanskoj dvorani. Zahvalni dragome Bogu na ovom danu, sto su postali dio franjevačke obitelji i nadamo se da će do godine primiti i prva obećanja u Frami.

 [nggallery id=63]

Kategorija: Vijesti

1 komentar

  1. Joey kaže:

    segment@mobcaps.countryside” rel=”nofollow”>.…

    thanks!!…

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...