Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Još prije dvadesetak godina počela je gradnja kapele na groblju u Miljačićima. Nesretni rat učinio je svoje i radovi su obustavljni. Zbog mogućnosti urušavanja i krovna kostrukcija je još prije pet godina morala je biti uklonjena.

Počelo se intezeivno raditi na prikupljanju finansijskih sredstava kako bi se ta davno zamišljena želja ali i velika potreba gradnje grobljanske kapele na groblju Miljačić napokon i realizirala. Određeni iznos sredstava je već  prikupljen, a popis miljačićana i njihovih prijatelja koji su dali svoj prilog za radove na kapeli možete pročitati ovdje.  Isto tako od federalnog ministarstva raseljenih lica obećana je novčana pomoć koja je više nego potrebna za ove planirane i velike radove.

Zamoljeni smo od od inicijatora i sudionika ove akcije Mirka Nikačevića i Tonia Marčića da uputimo svima vama  koji pripadate i gravitirate groblju Miljačići ili imate svoje najbliže i najmilije ukopane u tom groblju da se odazovete ovoj akciji, i svojim prilogom ubrzate izgradnju davno započete kapele.

Mi iz urednistva www.kraljeva-sutjeska.com ćemo vrlo rado sve one koji  se priključe navedenoj akciji objaviti imenom i prezimenom kao i sa novčanim prilogom koji bude doniran. To je i jedan vid pomoći nas iz uredništva ovog web portala, da istaknemo i pohvalimo sva ali i bilo koja nastojanja da se nešto lijepo, plemenito i potrebno uradi na našem sutješkom prostoru gdje živimo i gdje želimo živjeti. Isto tako izvještavat ćemo vas o svim planovima i radovima koji se budu obavljali na navedenoj kapeli.

Kategorija: Obnova kapela

1 komentar

  1. toni marcic kaže:

    zahvaljujem uredništvu stranice na objavljenom članku i ponovljenom pozivu svim koji žele sudjelovati u ovoj akciji,
    još jednom u svoje ime i ime organizatora akcije zahvaljujem svima koji su do sada dali svoj prilog,prijateljima iz kopijara,lukovog brda,seoca,aljinića ,nadam se da će akcija bit uspješno okončana u 2011 godini

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...