Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

Potpisivanje ugovora o obnovi vjerskih objekata

Jučer, 15.09.2010.god. u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitelja  u Kraljevoj Sutjesci  i Župnom uredu Uznesenja BDM na Stupu, u nazočnosti  predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gospodina Nike Lozančića, federalnog ministra okoliša i turizma i člana Povjerenstva dr. Nevenka Hercega te predsjednika Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH i zamjenika za ljudska prava i izbjeglice BiH gospodina Slavka Marina upriličeno potpisivanje Ugovora o sufinaciranju socijalne infrastrukture sa predstavnicima župa iz Kakanja, Vareša, Zavidovića, Žepča i Sarajeva kako bi se mogla realizirati Odluka Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH, a u svezi donacije financijskih sredstava  u iznosu od ukupno 215.000,00KM za 11  u ratu oštećenih i devastriranih vjerskih objekata.

 I ovom prigodom istaknut je značaj i važnost izdvajanja financijskih sredstava u ovu namjenu, podsebice što se obnovom  ovih objekata ostvaraju preduvjeti za zadovoljenje vjerskih potreba građana u BiH.

 Od svih nazočnih istaknuta je potreba da se  i u narednom razdoblju nastavi pružati pomoć iz   proračuna državnih institucija sve dotle dok posljedice izazvane ratnim dejstvima u potpunosti ne budu sanirane.

 Ovo je put za stvaranje boljih uvjeta za život te vraćanje povjerenja i suživota na cijeli prostor Bosne i Hercegovine.

 Priopćenje ministarstva za ljudska prava i izbjeglice

 Bitno je napomenuti,  da će se jedan dio, od gore navedenih sredstava, koristiti za obnovu i izgradnju kapla na groblju Miljačići i groblju Ostrugnjača (Aljinići)

[nggallery id=42]

Kategorija: Obnova kapela, Vijesti

4 komentar/a

 1. dejsi bio kaže:

  e moj Šimo. Sam kazes da nemaš informacija i daš sebi za pravo da kritiziras i napadas ljudwe koji ipak bnesto rade i to od nekud tamo daleko. Dobro motivirate ljude da vam nesto pomazu takvim načinom komuniciranja i prigovaranja na popijenoj pivi dvije.

 2. Šimo Lukić. kaže:

  ISPRIKA!
  Ispričavam se zbog gore navedene kritike na naše političare.Pošto nisam imao dovoljno informacijia i da če i naša kapela doći na red iduće godine,pa se još jednom ispričavam i molim uredništvo da gore navedeno izbriše Sori!Hvala i lijepi pozdrav.Bog!

 3. toni marčić kaže:

  ovim putem u svoje ime , u ime organizatora i inicijativnog odbora za pocetak obnove ili gradnje nove kapele u Miljačićima zahvaljujem gospodi Niki Lozančiću,Slavenu Katičiću OO HDZ Kakanj i fra Iliji Božiću za novac koji će biti odvojen za kapelu u Miljačićima

 4. ilija lukic kaže:

  dobra vijest: za sve nase sugradjane da in se pomogne na bilo koji nacin jer su to po mojoj misli su i zasluzili.

???????????????????????????????

Trodnevna priprema z

1.  Subota, 21.06. Svetu misu predvodit će fra Stjepan Duvnjak – profesor ...

crkva01

Od prvih vježbi do

cijeloga života uspješno bavili. Životno zanimanje je nerijetko rezultat spleta ...

??????????????????????

Krizma u Kraljevoj S

na uobičajen način. Po dolasku nadbiskupa Vinka kardinala Puljića ...

20140613_090652_resized

Obilježena 21. oblj

svega nekoliko sati ove prostore napustilo oko 12 tisuća ljudi koliko ...

Clipboard01

Ana-Marija Tomić na

izvornog folklora Brodsko – posavske Županije,  „Šokadijo sve ti je ...