Sutješki vjesnik

Kraljeva Sutjeska

PRVI SUSRET POLJANARA

Slavljenjem Svete Mise u 10 sati na groblju u Vodarićima,  25. srpnja 2010. godine koju je predvodio fra Stjepan Duvnjak započeo je prvi susret poljanara.

Poslije svetog misnog slavlja susret se nastavio uz rijeku Bukovicu na izletištu Bukovica (Pijšće)
Mnogi su toga dana došli u svoj rodni kraj kao bi obišli svoje selo, kako bi obišli grobve svojih najdražih ali prvobitno kako bi se susreli sa svojim starim prijateljima kako onima razasutim po cijelom svijetu tako i sa onima koji žive i borave u svom rodnom kraju. U ime mjestana Poljana prisutne je pozdravio Franjo Anđelić a obratio se i mještanin Slaven Katičić.

 Osim mještana susretu su prisustvovali župljani sa čitave sutješke župe kako bi bili dio jednog lijepog događaja ali i podržali susret. Kako to obično biva na ovakvim susretima nije falilo ni kola a svakao ni izvorne pjesme, ‘Planet Band’, Pepo i sinovi iz grupe ‘Tajne staze’ i mnogi drugi izvođači izvorne glazbe zabavljali su goste do kasno u noć.

Mnogi oni koji su po prvi put posjetili svoje devastirano selo izrazili su želju za obnovom svojih kuća i povratku u svoje selo. Organizatori su obećali da će drugi susret organizirati u srcu svog sela, na svojoj rodnoj grudi.

Informacija i foto: Ivan Brđanović 

Kategorija: Vijesti

R31

Vazmeno trodnevlje,

ljubavi, koja služi, koja se daje kao dar – ...

??????????????????????

Cvjetnica u Kraljevo

slavni ulazak u Jeruzalem, kada je narod pozdravljao Isusa i ...

Raspored sv. Misa

  Poned.:          7 00 za ++ Borovičkić fra Luka, Pero, ...

???????????????????????????????

Cvjetna idila

[nggallery id=299]

???????????????????????????????

Propovijed kardinala

Propovijed uzoritog Vinka kardinala Puljića u samostanskoj crkvi Svetog Ivana ...